Top 7 Trips Buiten Barcelona

Tarragona trips buiten barcelona

Tijdens een bezoek aan Barcelona zijn er veel dingen te doen binnen de stad, maar ook veel Trips buiten Barcelona! Er zijn veel plaatsen waar je kunt ontvluchten aan de drukte en kunt genieten van de omgeving. Hieronder heb ik een top 7 lijst gemaakt, zodat jij als lezer mij kunt aanvullen om een top 10 te krijgen! Hier volgen de beste trips buiten Barcelona.

1. Tarragona

TarragonaTarragona ligt zo´n 100 km ten zuiden van Barcelona, een werkelijk cultureel erfgoed in Catalonië. De stad was ooit in handen van Romeinen. Dit is duidelijk terug te zien. Een historische stad met vele indrukwekkende monumenten die zelfs op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Dit zijn de ruïnes, 14 gebouwen die als 1 monument worden gezien. Verder zijn  er bezienswaardigheden als een hisorisch centrum, amfitheater, romeinse circus en nog veel meer.

Trein: RENFE ticket.

2. Girona

Girona by oseilloGirona ligt ongeveer 100 km ten noorden van Barcelona, een geweldig historische stad. Overblijfselen van muren die vele aanslagen tegenhielden zijn hier te vinden. Ook is er zeker geen tekort aan terrasjes en restaurants. Een aanrader is het Plaza de la Independencia met een geweldige sfeer. Ook staat Girona bekend om de originele Arabische badhuizen die stammen uit 1194 en de ¨hangende¨ gebouwen aan de Onyar rivier. Naast dit is er ook de originele Kathedraal van Girona, Sant Feliu  kerk, verschillende musea en meer. Kortom: een van de meest indrukwekkende trips buiten Barcelona.

Trein: RENFE ticket.

3. Andorra

Andorra by jqmjEen geweldige stad in het zuidwesten van Europa, in de oostelijke Pyreneeën aan de grens van Frankrijk en Spanje. Met de mooie Bergen en vele musea is dit de geschikte plaats voor een cultureel dagje uit. Hier kun je onder anderen het Casa de la Vall (Huis van de Vallei), interpretatiecentrum van de natuur, museumhuis Casa Areny Plandolit, museum van de Heilige Kunst van Santa Eulàlia en nog veel meer vinden! Er zjin activiteiten in de zomer als in de winter, maar in de winter is het een mooi sneeuwgebied dus dit is ook zeker een aanrader voor een geweldige trip buiten Barcelona!

Bus: Aangezien er geen treinen rijden naar
Andorra omdat het een gebergte is, is het makkelijk om met de bus te reizen.
Trein: website 

4. Sitges

Sitges by VROIGEen mooi historisch centrum en uitzonderlijke badplaats. Dit is de plek in de zomer om te genieten van een rustig Catalonië. Stranden als San Sebastiàn, Garraf en Terramar maken jouw dag compleet. Je kunt zelf kiezen waar je heen gaat en er is zeker geen tekort aan restaurants en winkeltjes. Het is dus niet alleen maar zee en strand, maar ook cultuur en entertainment. Ook zijn er kerken die je kunt bezoeken en het Catalaanse modernisme is ook erg opvallend in Sitges.

Trein: RENFE ticket

5. Montserrat

Montserrat by adie reedHet randgebied van Barcelona, of moet ik zeggen het adembenemende Montserrat. Een berg van 1235 meter hoog, deze is benoemd tot werelderfgoed door UNESCO. Montserrat is een heilige plek en een onmisbare bezienswaardigheid tijdens een reis naar Barcelona. Een ongekend uitzicht, frisse lucht, zingend koor, religieuze beelden en kerken. Dit zijn de uitzonderlijk mooie dingen die je kunt treffen in Montserrat.

Trein: metrostation Espanya, hier rijdt R5 naar Montserrat

6. Figueres

figueres by jerryFigueres is een kleine stad in Catalonië, in de provincie Girona. De stad staat vooral bekend om het beroemde Dalí museum, waar de grootste collectie van schilder Salvador Dalí te zien is. Ook is de sardana, de Catalaanse dans, in deze stad geboren. Verder zijn er  bezienswaardigheden als Castell de Sant Ferrán, het grootste historische monumento  van Catalonië en Iglesia de Sant Pere, de grootste kerk van Figueres. Ook kun je er musea als het speelgoedmuseum van Catalonië en horlogemuseum vinden en nog veel meer!

Trein: RENFE ticket

7. Sant Pol de Mar

st pol de mar by olivier bruchezEen kleine plaats niet ver van Barcelona. Dit is de ideale plek om eens goed uit te rusten in de zomer. Glashelder water, rust en cultuur. Er heerst een rustig sfeertje zonder al te veel drukte zodat je volop kunt genieten van je dag. Een echte badplaats dus als je een keer wilt ontsnappen aan de drukte van de stad. Ook kun je er heerlijke wandelingen maken door de authentieke straatjes in Sant Pol de Mar. Een echte aanrader als je een tot jezelf wilt komen!

Trein: RENFE  ticket.

Ik hoop dat je genoeg informatie hebt gekregen om ook eens een kijkje te nemen buiten Barcelona. Voor meer vragen, suggesties of opmerkingen kun je ook hier terecht! Vul dit artikel aan zodat we er een top 10 trips buiten Barcelona van kunnen maken!

Selin

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here